Ņemu ķiploka galvu un 5 minūšu laikā man uz galda ir smaržīgi kaltēti ķiploki. Šī ir mana iecienītākā metode, tā vienmēr palīdzēs, ja jums mājās nav šādas garšvielas, bet jums tā ir nepieciešama. Jums vajadzēs ilgāk (laikā) staigāt līdz veikalam, nekā pagatavot pats, izmantojot šo metodi. Protams, jūs varat sasmalcināt ķiplokus un žāvēt tos dabiski, taču tas prasīs vairākas dienas.
Var izmantot žāvētāju vai cepeškrāsni, taču arī tas nav ļoti ātrs, turklāt ne visiem ir žāvētājs, taču šī metode ir pieejama gandrīz ikvienam.
Tas ir arī lielisks veids, kā pārstrādāt ķiplokus no iepriekšējās ražas, ja jums tas ir palicis pāri.
Tas ir arī lielisks veids, kā pārstrādāt ķiplokus no iepriekšējās ražas, ja jums tas ir palicis pāri.
Ķiplokus nomizo un sagriež plānās, apmēram tāda paša izmēra sloksnēs.
Mikroviļņu krāsnī minūti, maisa vēl minūti, līdz izžūst. Man ir 800 vatu jauda. tas aizņem 2 minūtes, bet neieslēdziet to uzreiz uz 2 minūtēm, labāk pēc 4 ripām pa 30 sekundēm.
Pēc 2 minūtēm (varbūt nedaudz vairāk, atkarībā no mikroviļņu krāsns) ķiploki ir pilnībā izžuvuši un viegli plīst.
Tad sausos ķiplokus var sasmalcināt kafijas dzirnaviņās, bet tad tajā paliek specifiska smaka, kuru grūti noņemt. Tāpēc es izmantoju smalcinātāju.
Lasi vēl: “Gliemežiem tas nepatīk” – viņi skrien kā traki. Mans cīņas veids (recepti atradu padomju žurnālā)
Tas ir diezgan viegli sasmalcināts, pat līdz pulvera stāvoklim, vismaz līdz mazu graudu stāvoklim.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…
Tevi noteikti interesēs
- “Esmu strādājis par pavāru ēdināšanas nozarē 15 gadus”: kāpēc es nekad neēdu ārpus mājas un neiesaku to darīt arī jums
- “Jāpiešuj” laime, veiksme un labklājība: kas jāizdara 10. novembrī – senču ticējumi
- Nakts “koncerts”: kāpēc kaķi naktīs patiesībā ņaud un kā to novērst
- 9 lietas, ko daudzi aizmirst izdarīt pirms pirmajām salnām — pārbaudiet, vai neko neesat palaiduši garām
- ”Vajadzētu Latvijā likumu, ka kapos nedrīkst stādīt šos krūmus un puķes”: cilvēki kapos dara dīvainas lietas
- Ilva aizbrauca atpūsties uz Ēģipti un viesnīcas šefpavārs atklāj, ko viņi dara ar ēdienu, kas paliek pāri no bufetes restorāniem











